E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
27 Feb 2013 21:58

Per Haakonsen: En ny tid for Israel, Lunde forlag 2002

Forfatteren

Per HaakonsenPer Haakonsen er født i Bergen i 1942. Han er magister i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet både i Forsvarsdepartementet, Landbruksdepartementet og i kommunal forvaltning. De siste tolv årene i yrkesaktiv tjeneste var han kontorsjef ved Norges Landbrukshøgskole. Han er nå forfatter og foredragsholder på heltid. I 2006 utga han bokenIsrael Guds folk (Sambåndet forlag). Denne er fremdeles å få kjøpt.

Boken

Per Haakonsen - En ny tid for IsraelOver 50 år siden er gått siden staten Israel ble opprettet. Mange kristne ser dette som en oppfyllelse av en rekke profetier i Det gamle testamentet. Andre har avvist at jødene fortsatt er Guds utvalgte folk. Forfatteren av denne boken kjenner Israels situasjon, både politisk og åndelig. Ikke minst kjenner han sin Bibel og de mange tekstene som handler om Israels folk og land. En ny tid for Israel berører en rekke interessante temaer når det gjelder jødene og deres land Israel. 

Johannes Kleppa, redaktør i Dagen.

Hent/læs bogen gratis 
Dersom du har problemer med å få frem boken trenger du Adobe Reader.

Emner
Israel
"dagens by 23-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Herning

Herning hoejskole.jpgHerning ligger i Midtjylland og er hovedby i Herning Kommune. Byen er den fjerdestørste i Region Midtjylland og har 47.765 indbyggere inkl. TjørringSnejbjergLindBirkHammerum og Gjellerup, som via industrikvarterer er vokset sammen med selve købstaden.

Navnet kommer af det ældre Hørningh (horn, dvs. fremspringende bakke, og endelsen -ing).

Herregården Herningsholm blev opført i 1579 ved den gamle hærvej fra Jelling til Holstebro. Med 204 indbyggere i 1840 var Herning langt fra at være en by, men opdyrkningen af heden i begyndelsen af 1800-tallet medførte stigende befolkningstal og Herning udviklede sig som handelscentrum for området. Noget atypisk for bydannelser opstod byen Herning omkring et tinghus og et apotek. Da landevejen mellem Ringkøbing og Silkeborg blev anlagt igennem den sparsomme bebyggelse i 1840'erne, begyndte landsbyen at vokse yderligere.

Herning blev købstad i 1913, en tid hvor udviklingen yderligere tog fart med mange nye tekstilvirksomheder og anden industri i området. I Hakkelsesskæreriet, der blev genopført i 1919 efter en brand, mødtes tøjfabrikanterne i 1930'erne og startede små tekstilvirksomheder op. Også jern-, metal- og møbelindustri udviklede sig mærkbart i det 20. århundrede. Herning fik gymnasium, centralsygehus, seminarium og et vist teater- og musikliv.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Lad os ikke blive trætte af at gøre det, som er ret; vi skal til sin tid høste, blot vi ikke giver op.
Paulus (Gal 6,9)