By data4u

Bedehus Danmark introducerer "dagens by"
En ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Nykøbing Mors

NykøbingM byvåben.jpgNykøbing Mors er en by på det østlige Mors i Limfjorden med 9.031 indbyggere (2014). Nykøbing ligger i Morsø Kommune og hører til Region Nordjylland.

Nykøbing nævnes første gang som købstad i 1299, men det er uvist, hvornår den fik købstadsprivilegier første gang.

20. november 1873 overtog Nykøbing Kommune den ældgamle færgefart over Sallingsund efter at staten havde anlagt en færgehavn ved Glyngøre. 15. maj 1884åbnedes Sallingbanen fra Skive til Glyngøre. 1. april 1885 overtog Statsbanerne færgeruten og begyndte at forberede dens udbygning til jernbanefærgerute, som blev åbnet 1. oktober 1889 sammen med jernbanestationen i Nykøbing.

Dueholm Kloster er en af byens ældste nuværende bygninger og omtales første gang, da den bliver overdraget til Johanniterordenen i 1370 af biskop Svend. Siden 1909 har klosteret huset Morslands Historiske Museum, der også rummer Morsø Lokalhistoriske Arkiv.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
At se på Gud er ingen lille ting. For et enkelt, flygtigt glimt af ham er nok til at blive frelst, og vores totale forvandling vil ske, når vi engang får lov at se Jesus, som han virkelig er.
Peter Tinggaard

  • Tal med Gud om din nabo før du taler med din nabo om Gud

    Her finder du en opfordring til nærmiljøbøn eller bøn for sin nabo, hvor alle opfordres til at bede dagligt med navns nævnelse for sine naboer. En udfordring! Vover du at tage denne udfordring op?
    Læs om denne vigtige og personlige tjeneste ved at klikke på "Læs mere". Du får vor brochure som .pdf fil.
    Om du ønsker at få tilsendt nogle eksemplarer af brochuren til uddeling i din bedegruppe eller kirke, da send os en mail.

    Læs mere